Bee

geografska-oznacba

Kulinarikafot

INGVERJEVI PIŠKOTI

SESTAVINE:

 

12,5 dag masla

12,5 dag sladkorja

12,5 dag medu

limonina lupinica

1 čajna žlička nastrganega ingverja

1/2 čajne žličke sode bikarbone

malo kave

30 dag moke

 

PRIPRAVA:

 

Maslo, sladkor, nastrgano limonino lupinico in med zmesamo v peneco maso, nato dodamo ingver, sodo in moko. Umesimo testo in razvaljamo na pol centimetra debelo. Izrežemo piskote in jih damo na pekac, premazan z maslom (ali pa pokrit s papirjem za peko), ter damo v pecico, segreto na 160 °C za 10-15 minut, ko se piškoti obarvajo svetlo rumeno.

MEDENE ŠTRUČKE

SESTAVINE:

 

40 dag moke

1/4 pecilnega praška

10 dag margarine

15 dag sladkorja v prahu

5 dag grobo zrezanih orehov

5 dag rozin

1/4 žliške cimeta

2 jajci

2 žlici medu

 

PRIPRAVA:

Pecilni prašek presejemo v moko, dodamo margarino in jo zdrobimo med moko. Nato dodamo ostale sestavine in umesimo testo. Oblikujemo ga v 3 do 4 za dober palec debele štručke ter jih položimo na namazan pekač. Pečemo pri 180 °C in še tople narežemo na poljubno velike kose.

MEDENJAKI

SESTAVINE: 

1 kg moke

1/2 kg kostanjevega medu

25 dag sladkorja

25 dag margarine ali masla

5 dag kakava

1 dag cimeta

1 klinček

2 jajci

2 žlički sode

1 pecilni prašek

 

PRIPRAVA:

Med in sladkor zmešamo in zavremo, dokler se sladkor ne stopi. V drugi posodi stopimo margarino in pustimo, da se malo ohladi. Nato vse sestavine zmešamo skupaj, da nastane testo. Iz njega oblikujemo piškote.

Pečemo 5 do 15 minut.

 

Spletna stran www.cebelarstvo-tolar.si za svoje optimalno delovanje uporablja piškotke. Da bi izvedeli več o pogojih poslovanja in pogojih piškotkov si preberite naše pogoje.

Sprejemam piškotke na tej spletni strani.

EU zakon o piškotkih