Bee

geografska-oznacba

geografska-oznacba

SLOVENSKI MED Z ZAŠČITENO GEOGRAFSKO OZNAČBO

Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo lahko prideluje vsak čebelar ne glede na število panjev ali količino pridelanega medu. Ves med pa mora pridelati in polniti na območju Slovenije. Za pridelavo Slovenskega medu z zaščiteno geografsko označbo mora čebelar pridobiti certifikat pri Čebelarski zvezi Slovenije.

V Pravilniku o slovenskem medu z zaščiteno geografsko označbo so zapisani pogoji in dolžnosti pridelovalca takšnega medu, ki se nanašajo poleg znanega porekla tudi na višjo kakovost medu. Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo mora vsebovati manj kot 18,6 % vode in manj kot 15 mg/kg HMF.

Slovenski med je že od nekdaj zelo cenjen, saj zagotavlja visoko kakovost in znano poreklo izdelkov. Čebelarji so že leta 1999 uvedli nadzorovano pridelavo medu, saj so želeli potrošnikom ponuditi le visokokakovostni med. Zaščiten med z geografsko označbo kupcem jamči prav visoko kakovost medu, ustreza merilom, ki jih predpisuje veljavna nacionalna in evropska zakonodaja ter Pravilnik o koriščenju sistema Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo.Nosilec in lastnik zaščitenega imena Slovenski med z geografsko označbo je Čebelarska zveza Slovenije.

Spletna stran www.cebelarstvo-tolar.si za svoje optimalno delovanje uporablja piškotke. Da bi izvedeli več o pogojih poslovanja in pogojih piškotkov si preberite naše pogoje.

Sprejemam piškotke na tej spletni strani.

EU zakon o piškotkih